Акција добровољног давања крви, Јул 2019

19.07.2019

У просторијама Црвеног крста Ниш одржана је још једна акција добровољног давања крви, са великим одзивом грађана. Пријавило се четрдесет троје давалаца, а крв је дало њих 39.
Због сезоне годишњих одмора, поред редовних акција Завода за трансфузију крви Ниш и Црвеног крста Ниш, одлучено је да се током летњих месеци организују и додатне акције, како би се прикупило што више јединица крви. 
Међу онима који су се одазвали је и Нишлија Славољуб Савић који је данас дао крв јубиларни тридесети пут. Славољуб каже да не пропушта ниједну акцију. Сматра да сви треба да знају да давање крви није штетно за организам даваоца, а да некоме може да спаси живот.
Залихе крви увек су мање током лета и драгоцена течност је дефицитарна у свим Заводима. Залихе трају два до три дана, а најдефицитарније су РХ негативне крвне групе, кажу у нишком Заводу за трансфузију, чије су екипе свакодневно на терену целог југа и југоистока Србије.

 • Дообука волонтера за програм ДДК

  У просторијама Црвеног крста Ниш и одмаралишту “Гај” у Дивљани 12. и 13. августа одржане су радионице дообуке за програм добровољног давалаштва крви под називом „Повежи се и ти“


 • Акција давалаштва крви, 15. август 2019.

  У четвртак, 15.08.2019. од 8 до 14 часова, у великој сали Црвеног крста Ниш, Обреновићева 39, одржаће се акција добровољног давања крви. Позивамо све даваоце да узму учешћа у акцији.


 • Обележен светски дан борбе против трговине људима 2019

  Црвени крст Ниш је 30. јул - Међународни дан борбе против трговине људима обележио уличном акцијом поделе материјала Црвеног крста...


 • Акција добровољног давања крви, Јул 2019

  У просторијама Црвеног крста Ниш одржана је још једна акција добровољног давања крви, са великим одзивом грађана. Пријавило се четрдесет троје давалаца, а крв је дало њих 39.


Још вести >>>