Више од 50 давалаца у гимназији “Стеван Сремац”

05.04.2019

Завод за трансфузију крви Ниш и Црвени крст Ниш организовали су 4. априла 2019. године акцију добровољног давања крви у Гимназији Стеван Сремац. Акција је имала велики одзив - 53 ученика и ученице су дали крв. Готово половину добровољних давалаца, чак 26, чиниле су девојке. У овој гимназији 33 ученика су први пут добровољно дали драгоцену течност и у знак признања за тај хуман чин добили су прикладне поклоне од Црвеног крста Ниш.

 • Нишка екипа најбоља у Ћустендилу

  Екипа прве помоћи Црвеног крста Ниш освојила је прво место на регионалном такмичењу у првој помоћи, које је 14. маја одржано у бугарском граду Ћустендилу...


 • Почиње недеља Црвеног крста 2019

  Светски дан Црвеног крста 8. мај и Недеља Црвеног крста од 8. до 15. маја 2019. године биће обележени темом коју је определила Међународна федерација друштава Црвеног крста и Црвеног полумесеца, а то је “љубав”.


 • Изабрани најбољи радови на конкурсу "Крв живот значи 2019”

  Комисија Црвеног крста Ниш изабрала је најбоље радове на конкурсу "Крв живот значи”, којим се промовише неплаћено, анонимно и добровољно давалаштво крви.


 • Нови тренери за борбу против трговине људима

  Црвени крст Ниш богатији је за једног лиценцираног тренера у програму борбе против трговине људима. Ученица другог разреда Правно пословне школе Вера Миленковић показала је велико знање на тестирању...


Још вести >>>