Деловање у несрећама - Семинар прве помоћи

30.09.2020

У периоду од 25.-27. септембра 2020. године у одмаралишту Црвеног крста Ниш „Гај“ у Дивљани одржан је семинар из Прве помоћи за чланове једнице за деловање у несрећама ЦК Ниш. Теме семинара су биле: Основни циљеви прве помоћи, средства за пружање прве помоћи, преглед и тријажа, опекотине, преломи, крварења, стања. Предавачи су били дугогодишњи волонтери програма Прве помоћи Наталија Недељковић, Илија Величковић и Теодора Димитров и стручни сарадник Ратомир Петковић, који су кроз занимљива и сликовита предавања увели нове волонтере у област Прве помоћи и помоћи унесрећенима. На семинару је учествовало 24 полазника.

 • 143. Година од оснивања Црвеног крста Ниш

  Црвени крст Ниш основан је 19. јануара 1878.године, осам дана по ослободјењу Ниша од Турака, на иницијативу доктора Владана Ђорђевића, тада начелника Санитета српске врховне команде и члана Главног одбора српског Црвеног крста...


 • Дајмо крв!

  Поводом јубилеја, 143 године од оснивања, у уторак 19.јануара у просторијама Црвеног крста Ниш, у сарадњи са Заводом за трансфузију крви, биће организована акција добровољног давања крви у термину од 9-14 часова.


 • Пакети за игру и учење

  Црвени крст Ниш је поделио 150 породичних пакета за игру и учење деци из најугроженијих група –деци из социјлано угрожених средина.


 • Информативна радионица

  У четвртак, 24.12.2020. године самохраним родитељима али и њиховој деци, поштујући епидемиолошку ситуацију и мере заштите ...


Још вести >>>