Добровољно давалаштво крви

17.04.2019

Акција давања крви у гимназији “9 мај”

У акцији добровољног давања крви, која је 8. априла 2019. године организована у Гимназији “9. мај”, драгоцену течност дали су 21 ученик и један професор. Занимљиво је да је први пут крв дало чак 20 ученика. Акцију су организовали Завод за трансфузију крви Ниш и Црвени крст Ниш.

 

Акција у Машинској школи

И у Машинској школи Ниш акцији добровољног давања крви одазвали су се и ученици и професори. Драгоцену течност дало је осморо ученика и један професор, а занимљиво је да је већини ученика ово био први пут да добровољно да крв. Током ове акције нишки Завод за трансфузију крви добио је пет нових давалаца.

Свим даваоцима уручени су симболични поклони Завода и Црвеног крста Ниш. Акција је одржана 9. априла 2019. године.

  

Акција давања крви у гимназији „Бора Станковић“

Гимназијалци и њихови професори показали су своју хуманост. У акцији добровољног давања крви у Гимназији Бора Станковић крв је дало 16 ученика и петоро запослених, међу којима су два професора и три радника школе. Током ове акције први пут крв је дало чак десеторо ученика . Акција је одржана 9. априла 2019. Године.

 

Акција давања крви у  медицинској школи "др Миленко Хаџић"

Ученици и њихови професори показали су своју хуманост. У акцији добровољног давања крви у Медицинској школи "др Миленко Хаџич" крв је дало 26 ученика , један запослени и 2 волонтера мотиватора из Црвеног крста.. Акција је одржана 15. и 16. априла 2019. године.

 

 • Дообука волонтера за програм ДДК

  У просторијама Црвеног крста Ниш и одмаралишту “Гај” у Дивљани 12. и 13. августа одржане су радионице дообуке за програм добровољног давалаштва крви под називом „Повежи се и ти“


 • Акција давалаштва крви, 15. август 2019.

  У четвртак, 15.08.2019. од 8 до 14 часова, у великој сали Црвеног крста Ниш, Обреновићева 39, одржаће се акција добровољног давања крви. Позивамо све даваоце да узму учешћа у акцији.


 • Обележен светски дан борбе против трговине људима 2019

  Црвени крст Ниш је 30. јул - Међународни дан борбе против трговине људима обележио уличном акцијом поделе материјала Црвеног крста...


 • Акција добровољног давања крви, Јул 2019

  У просторијама Црвеног крста Ниш одржана је још једна акција добровољног давања крви, са великим одзивом грађана. Пријавило се четрдесет троје давалаца, а крв је дало њих 39.


Још вести >>>