Добровољно давалаштво крви

17.04.2019

Акција давања крви у гимназији “9 мај”

У акцији добровољног давања крви, која је 8. априла 2019. године организована у Гимназији “9. мај”, драгоцену течност дали су 21 ученик и један професор. Занимљиво је да је први пут крв дало чак 20 ученика. Акцију су организовали Завод за трансфузију крви Ниш и Црвени крст Ниш.

 

Акција у Машинској школи

И у Машинској школи Ниш акцији добровољног давања крви одазвали су се и ученици и професори. Драгоцену течност дало је осморо ученика и један професор, а занимљиво је да је већини ученика ово био први пут да добровољно да крв. Током ове акције нишки Завод за трансфузију крви добио је пет нових давалаца.

Свим даваоцима уручени су симболични поклони Завода и Црвеног крста Ниш. Акција је одржана 9. априла 2019. године.

  

Акција давања крви у гимназији „Бора Станковић“

Гимназијалци и њихови професори показали су своју хуманост. У акцији добровољног давања крви у Гимназији Бора Станковић крв је дало 16 ученика и петоро запослених, међу којима су два професора и три радника школе. Током ове акције први пут крв је дало чак десеторо ученика . Акција је одржана 9. априла 2019. Године.

 

Акција давања крви у  медицинској школи "др Миленко Хаџић"

Ученици и њихови професори показали су своју хуманост. У акцији добровољног давања крви у Медицинској школи "др Миленко Хаџич" крв је дало 26 ученика , један запослени и 2 волонтера мотиватора из Црвеног крста.. Акција је одржана 15. и 16. априла 2019. године.

 

 • Нишка екипа најбоља у Ћустендилу

  Екипа прве помоћи Црвеног крста Ниш освојила је прво место на регионалном такмичењу у првој помоћи, које је 14. маја одржано у бугарском граду Ћустендилу...


 • Почиње недеља Црвеног крста 2019

  Светски дан Црвеног крста 8. мај и Недеља Црвеног крста од 8. до 15. маја 2019. године биће обележени темом коју је определила Међународна федерација друштава Црвеног крста и Црвеног полумесеца, а то је “љубав”.


 • Изабрани најбољи радови на конкурсу "Крв живот значи 2019”

  Комисија Црвеног крста Ниш изабрала је најбоље радове на конкурсу "Крв живот значи”, којим се промовише неплаћено, анонимно и добровољно давалаштво крви.


 • Нови тренери за борбу против трговине људима

  Црвени крст Ниш богатији је за једног лиценцираног тренера у програму борбе против трговине људима. Ученица другог разреда Правно пословне школе Вера Миленковић показала је велико знање на тестирању...


Још вести >>>