Донеси одлуку - остави дуван

10.06.2021

Поводом обележавања Свеског дана без дувана, Црвени крст Ниш је организовао трибину за волонтере, студенте Социјалне политике и социјалног рада и психологе који су се у свом раду бавили проблематиком везаном за ризике и последице коришћења дуванских производа.

Светски дан без дувана 2021. године обележен је под слоганом "ДОНЕСИ ОДЛУКУ - ОСТАВИ ДУВАН".

Циљ трибине је да укаже на штетност дуванског дима и последице по здравље код оних који конзумирају дуван ионих који су изложени дуванском диму, а учесници су могли да чују и разлоге и савете за одвикавање од пушења.

Светска здравствена организација је ове године покренула глобалну кампању са циљем оснаживања и пружања подршке корисницима да престану да користе дуван и дуванске производе. У остваривању овог циља важна је промоција социјалне подршке, подршке стручне службе и унапређење и развој саветовалишта за одвикавање од пушења и услуга које пружају, као и оснаживање корисника за одвикавање од употребе дувана и дуванских производа.

31. мај је дан који се обележава са циљем да се истакне важност превенције и борбе против пушења као и значај упражњавања здравих стилова живота.

 • Позивамо вас на летњу акцију давања крви!

  У просторијама Црвеног крста Ниш (Обреновићева 39) 30. јуна у периоду од 9 до 14 сати, одржаће се летња акција добровољног давања крви. Позивамо грађане да буду хумани и подрже акцију. Буди херој - Дај крв – Спаси живот!


 • СЕМИНАР – Добровољно Давалаштво Крви

  Црвени крст Ниш је у одмаралишту “Гај“ у Дивљани, у периоду од 18. до 20. јуна, организовао семинар за нове волонтере у оквиру Програма добровољног давања крви. Волонтери су прошли едукацију о томе како се врши промоција добровољног давања …


 • Локална обука и обука "комшијске" организације - управљање волонтерима

  Локална обука волонтера који се ангажују за деловање у несрећама и других младих волонтера на тему „Управљање волонтерима“ организована је 4. и 5 јуна у оквиру организације Црвеног крста Ниш у одмаралишту „Гај“ у Дивљани...


 • Превенција трговине људима - радионица

  У одмаралишту Црвеног крста Ниш "Гај" у Дивљани 19. јуна одржана је радионица везана за Програм превенције трговине људима на којој су учесници приликом играња друштвене игре „Трафедо“ обновили и применили знање...


Још вести >>>