Заједнички омладински камп Црвеног крста ,,Гај - Дивљана 2021“

14.08.2021

У циљу перманентне едукације волонтера и континуираног занављања волонтерске базе, организације Црвеног крста Новог Сада, Суботице, Зрењанина и Ниша су у периоду од 10. до 15. августа 2021. године реализовале заједнички омладински камп Црвеног крста у одмаралишту Црвеног крста Ниш ,,Гај“ у Дивљани, надомак Беле Паланке.

Црвени крст базира свој рад на ангажовању волонтера те је од изузетног значаја да волонтери буду едуковани и стручно оспособљени за област којом се баве у Црвеном крсту.

Учесници кампа били су млади волонтери наведених организација Црвеног крста које су као суорганизатори учествовале у целокупној организацији, финансирању и реализацији заједничког омладинског кампа ,,Гај-Дивљана 2021“.

Волонтерима су презентоване активности којима се баве млади у Црвеном крсту, реализована су предавања и радионице на тему „Дифузија- ширење знања о Црвеном крсту“ и „Управљање волонтерима“, а реализоване су и радионице из програма „Промоција хуманих вредности“ и „Борба против трговине људима“.

Предавања и радионице су реализовали едуковани, млади волонтери из организација Црвеног крста Новог Сада, Суботице, Зрењанина и Ниша.

Учесниции су имали прилику да осим усвајања нових знања време проведу у дружењу што је такође од изузетног значаја за њихово ангажовање и тимски волонтерски рад у Организацији. Посебно место имала је могућност размене међусобних искустава у досадашњем волонтерском раду као и начинима ангажовања волонтера у организацијама из којих долазе.

Слободно време је било драгоцено за боље упознавање, колективне игре и јачање тимског духа. Организоване су заједничке шетње у прелепој природи која окружује одмаралиште и обилазак знаменитости попут Манастира Светог Димитрија и хиљадугодишњег стабла храста у Дивљани.

 • Обука из психолошке прве помоћи

  Црвени крст Ниш је 13. и 14. и 21. и 22.септембра, одржао две обуке везане за пружање психолошке прве помоћи приликом деловања у несрећама, за 16 волонтера који су ангажовани у програмима и на реализацији задатака и активности ове организац…


 • Дифузија знања о Црвеном крсту

  У просторијама Црвеног крста Ниш је за волонтере, 8. И 15.септембра, одржано предавање на тему „Дифузија и волонтирање у организацији Црвеног крста”...


 • СЕМИНАР „Добровољно давалаштво крви (ДДК)“

  Црвени крст Ниш је у периоду од 17.-19. септембра у одмаралишту „Гај“ у Дивљани, ораганизовао семинар у оквиру Програма добровољног давања крви за волонтере Цк Ниш, Цк Бабушница и Цк Сврљиг...


 • Велико признање Црвеном крсту Ниш

  Организација Црвеног крста Ниш је, поводом Дана Сектора за ванредне ситуације, примила посебно признање - Захвалницу, која се додељује „за подршку и изузетну сарадњу са Сектором за ванредне ситуације.“...


Још вести >>>