Камп за младе „Дољевац 2019”

08.07.2019

Два волонтера Црвеног крста Ниш учествују у традиционалном Летњем кампу који од 1. до 8. јула 2019. године организује Црвени крста Дољевац. Камп је намењен за младе узраста од 13-16 година, заинтересоване за промоцију хуманих вредности, спречавање трафикинга, међународно хуманитарно право, прву помоћ и друге програмске активности Црвеног крста. Ове године програм обуке „Трафикинг“ спроводе тренери из Београда, а полазници кампа ће бити оспособљени за едукаторе у тој области. Организује се и рад литерарне и ликовне секције, које ће се бавити разним темама – хуманост на делу, крв живот значи, толеранцијом против насиља... Учесници ће се упознати и са радом домаћина, Црвеног крста Дољевац, разговараће о дечијим правима, а у плану су и бројне спортске активности.

У кампу су учесници из Ниша, Власотинца, Мерошине, Дољевца, Сврљига, Гаџиног Хана и Прокупља.

 • Дообука волонтера за програм ДДК

  У просторијама Црвеног крста Ниш и одмаралишту “Гај” у Дивљани 12. и 13. августа одржане су радионице дообуке за програм добровољног давалаштва крви под називом „Повежи се и ти“


 • Акција давалаштва крви, 15. август 2019.

  У четвртак, 15.08.2019. од 8 до 14 часова, у великој сали Црвеног крста Ниш, Обреновићева 39, одржаће се акција добровољног давања крви. Позивамо све даваоце да узму учешћа у акцији.


 • Обележен светски дан борбе против трговине људима 2019

  Црвени крст Ниш је 30. јул - Међународни дан борбе против трговине људима обележио уличном акцијом поделе материјала Црвеног крста...


 • Акција добровољног давања крви, Јул 2019

  У просторијама Црвеног крста Ниш одржана је још једна акција добровољног давања крви, са великим одзивом грађана. Пријавило се четрдесет троје давалаца, а крв је дало њих 39.


Још вести >>>