Локална обука и обука "комшијске" организације - управљање волонтерима

24.06.2021

Локална обука волонтера који се ангажују за деловање у несрећама и других младих волонтера на тему „Управљање волонтерима“ организована је 4. и 5 јуна у оквиру организације Црвеног крста Ниш у одмаралишту „Гај“ у Дивљани. Обуци је присуствовало 15 волонтера а предавања су одржали запослени Александра Савић и Петар Стојковић и волонтер Владан Ђукнић.

Након тога, 20. и 21.јуна је одржана и обука за суседну организацију Црвеног крста Пирот којој је присуствовало 10 волонтера и два стручна сарадника. Обуку су држали стручни сарадници Црвеног крста Ниш Александра Савић и Јелена Стојковић.

Теме које су обрађене на семинарима кроз презентације, део су свакодневне праксе у Црвеном крсту у раду са волонтерима и том приликом су приказана и документа која су усвојена од стране УО Црвеног крста Србије и то: Етички кодекс, Правилник о организовању и деловању младих у ЦКС, Стратегија за младе ЦКС, Мотивисање младих да постану и остану волонтери Црвеног крста и сл.

Током обуке примењиван је интерактивни метод рада, рад у великој и малим групама, радионичарске игрице и подстицање дискусије по питању тема које су обрађиване.

 • Позивамо вас на летњу акцију давања крви!

  У просторијама Црвеног крста Ниш (Обреновићева 39) 30. јуна у периоду од 9 до 14 сати, одржаће се летња акција добровољног давања крви. Позивамо грађане да буду хумани и подрже акцију. Буди херој - Дај крв – Спаси живот!


 • СЕМИНАР – Добровољно Давалаштво Крви

  Црвени крст Ниш је у одмаралишту “Гај“ у Дивљани, у периоду од 18. до 20. јуна, организовао семинар за нове волонтере у оквиру Програма добровољног давања крви. Волонтери су прошли едукацију о томе како се врши промоција добровољног давања …


 • Локална обука и обука "комшијске" организације - управљање волонтерима

  Локална обука волонтера који се ангажују за деловање у несрећама и других младих волонтера на тему „Управљање волонтерима“ организована је 4. и 5 јуна у оквиру организације Црвеног крста Ниш у одмаралишту „Гај“ у Дивљани...


 • Превенција трговине људима - радионица

  У одмаралишту Црвеног крста Ниш "Гај" у Дивљани 19. јуна одржана је радионица везана за Програм превенције трговине људима на којој су учесници приликом играња друштвене игре „Трафедо“ обновили и применили знање...


Још вести >>>