Међурегионално такмичење, Зајечар 2018

11.06.2018

Међурегионално такмичење екипа прве помоћи одржано је 09.06.2018. год. у Зајечару. Црвени крст Ниш учествовао је у свим такмичарским дисциплинама са екипама: подмлатка, омладине и релистичког приказа повреда, стања и обољења.

Екипе које су предствљале наш Град и Црвени крст Ниш су победничке екипе са градског такмичења прве помоци које је одржано 25. маја у Нишу.

Екипа подмлатка, иначе представник и ОШ „Ратко Вукићевић“, освојила је прво место и у такмичарском делу санирања сценаријом предвиђених повреда, стања и обољења. Иста екипа заузела је прво место и у квизу знања. Иначе укупно је учесвовало седам екипа (Ниш, Врање, Прокупље, Мерошина, Петровац на Млави, Зајечар и Пожеревац)

У категорији омладине, представници гимназије „9.мај“, наша екипа је зауела четврто место од укупно пријављених шест екипа.

Екипа за реалистички приказ повреда стања и оболења заузела је треће место. Иста је представник и медицинске школе „др Миленко Хадзић“

Са овим резултатима на државном првенству, које ће се у септембру месецу одржати у Београду, Црвени крст Ниш ће представљати екипа подмлатка и екипа за реалистички приказ повреда, стања и оболења.

Још вести >>>