Незгоде не знају за корону! Прва помоћ је увек потребна!

11.09.2020

Ове године, Светски дан прве помоћи ће бити обележен у суботу 12. септембра. На тај дан организације Црвеног крста широм света настоје да скрену пажњу јавности о значају познавања прве помоћи за појединца и за друштвену заједницу. Светски дан прве помоћи у 2020. години обележава се са поруком: ,,НЕЗГОДЕ НЕ ЗНАЈУ ЗА КОРОНУ! ПРВА ПОМОЋ ЈЕ УВЕК ПОТРЕБНА“.

Тим поводом, Црвени крст Ниш организоваће обуку из прве помоћи за грађанство. Подсећамо да постоји стална обука волонтера Црвеног крста и да они током целе године усавршавају своја знања из прве помоћи. Црвени крст Ниш реализује и сталну обуку запослених из прве помоћи.

За више од  90 процената спасених живота у великим несрећама заслужни су обични људи који су се затекли на лицу места, умели и желели да помогну и понели се као прави хероји у критичним тренуцима.
Свако од нас може бити у ситуацији да му је потребна прва помоћ. У исто време свако од нас може да научи да пружи прву помоћ.  
Не заборавимо да пандемија Корона вируса није једини здравствени проблем нашег друштва. Потрудимо се заједно да особе са хитним стањима, без одлагања добију неопходну здравствену помоћ, а да мање повреде и стања која не захтевају медицинску помоћ збринемо сами. Будимо тим, будимо хероји!

 • 143. Година од оснивања Црвеног крста Ниш

  Црвени крст Ниш основан је 19. јануара 1878.године, осам дана по ослободјењу Ниша од Турака, на иницијативу доктора Владана Ђорђевића, тада начелника Санитета српске врховне команде и члана Главног одбора српског Црвеног крста...


 • Дајмо крв!

  Поводом јубилеја, 143 године од оснивања, у уторак 19.јануара у просторијама Црвеног крста Ниш, у сарадњи са Заводом за трансфузију крви, биће организована акција добровољног давања крви у термину од 9-14 часова.


 • Пакети за игру и учење

  Црвени крст Ниш је поделио 150 породичних пакета за игру и учење деци из најугроженијих група –деци из социјлано угрожених средина.


 • Информативна радионица

  У четвртак, 24.12.2020. године самохраним родитељима али и њиховој деци, поштујући епидемиолошку ситуацију и мере заштите ...


Још вести >>>