Обележавање 24. марта светског дана борбе против туберкулозе

26.03.2019

Црвени крст Ниш се, заједно са  другим  организацијам цивилног друштва и здравственим установама, посебно Заводом за плућне болести  и Институтом за јавно здравље, придружио националној кампањи у борби против туберкулозе под слоганом „Време је". Црвени крст спроводи активности у здравственој превенцији едукацијама и информисањем грађана, посебно омладине о  препознавању симптома туберкулозе, начину на који се преноси ТБЦ, заштити и мерама лечења. 

Црвени крст Ниш је поводом Светског дана борбе против туберкулозе организовао дана 22.03.2019. године за ученике Правно-пословне школе презентацију о ТБЦ. 

Поводом Светског дана борбе против туберкулозе одржана је  23.03.2019. године улична акција током које су грађанима подељени информативни флајери о овој болести и важност превентиног деловања против туберкулозе.

Светска здравствена организација је прогласила 24. март Светским даном борбе против туберкулозе како би упозорила на важност превенције те болести, од које у свету умире између три и четири милиона људи. 

 • Дообука волонтера за програм ДДК

  У просторијама Црвеног крста Ниш и одмаралишту “Гај” у Дивљани 12. и 13. августа одржане су радионице дообуке за програм добровољног давалаштва крви под називом „Повежи се и ти“


 • Акција давалаштва крви, 15. август 2019.

  У четвртак, 15.08.2019. од 8 до 14 часова, у великој сали Црвеног крста Ниш, Обреновићева 39, одржаће се акција добровољног давања крви. Позивамо све даваоце да узму учешћа у акцији.


 • Обележен светски дан борбе против трговине људима 2019

  Црвени крст Ниш је 30. јул - Међународни дан борбе против трговине људима обележио уличном акцијом поделе материјала Црвеног крста...


 • Акција добровољног давања крви, Јул 2019

  У просторијама Црвеног крста Ниш одржана је још једна акција добровољног давања крви, са великим одзивом грађана. Пријавило се четрдесет троје давалаца, а крв је дало њих 39.


Још вести >>>