Обележавање 24. марта светског дана борбе против туберкулозе

26.03.2019

Црвени крст Ниш се, заједно са  другим  организацијам цивилног друштва и здравственим установама, посебно Заводом за плућне болести  и Институтом за јавно здравље, придружио националној кампањи у борби против туберкулозе под слоганом „Време је". Црвени крст спроводи активности у здравственој превенцији едукацијама и информисањем грађана, посебно омладине о  препознавању симптома туберкулозе, начину на који се преноси ТБЦ, заштити и мерама лечења. 

Црвени крст Ниш је поводом Светског дана борбе против туберкулозе организовао дана 22.03.2019. године за ученике Правно-пословне школе презентацију о ТБЦ. 

Поводом Светског дана борбе против туберкулозе одржана је  23.03.2019. године улична акција током које су грађанима подељени информативни флајери о овој болести и важност превентиног деловања против туберкулозе.

Светска здравствена организација је прогласила 24. март Светским даном борбе против туберкулозе како би упозорила на важност превенције те болести, од које у свету умире између три и четири милиона људи. 

 • Нишка екипа најбоља у Ћустендилу

  Екипа прве помоћи Црвеног крста Ниш освојила је прво место на регионалном такмичењу у првој помоћи, које је 14. маја одржано у бугарском граду Ћустендилу...


 • Почиње недеља Црвеног крста 2019

  Светски дан Црвеног крста 8. мај и Недеља Црвеног крста од 8. до 15. маја 2019. године биће обележени темом коју је определила Међународна федерација друштава Црвеног крста и Црвеног полумесеца, а то је “љубав”.


 • Изабрани најбољи радови на конкурсу "Крв живот значи 2019”

  Комисија Црвеног крста Ниш изабрала је најбоље радове на конкурсу "Крв живот значи”, којим се промовише неплаћено, анонимно и добровољно давалаштво крви.


 • Нови тренери за борбу против трговине људима

  Црвени крст Ниш богатији је за једног лиценцираног тренера у програму борбе против трговине људима. Ученица другог разреда Правно пословне школе Вера Миленковић показала је велико знање на тестирању...


Још вести >>>