Обележен Међународни дан старих лица 2020

02.10.2020

Поводом обележавања Међународног дана старих, 1. октобра 2020. године у Црвеном крсту Ниш, одржана је трибина на којој су присуствовали запослени и волонтери ове организације. На трибини је говорила стручни сарадник и психолог Александра Савић о пружању психосоцијалне подршке, подстицању на активност и здравим стиловима живота, борби против стереотипа и дискриминације старих лица, здравственој заштити, смањењу изолације и социјалне искључености, утицају пандемије ЦОВИД-19 на старије особе и значају међугенерацијске солидарности. Тема овогодишње кампање је „Да ли је пандемија променила поглед на старост и старење?“ С тим у вези су учесници трибине разменили своја мишљења и искуства која су имали током ангажовања на реализацији задатака и активности Црвеног крста током пандемије болести коју изазива корона вирус.

Након тога, одржана је и улична акција поделе промотивног материјала у којој су волонтери Црвеног крста Ниш суграђанима скренули пажњу на данашњи датум, пружили савете за боље старење и препоруке за унапређивање физичког и менталног здравља као и одговорности према сопственом здрављу и мерама превенције за време пандемије ЦОВИДА-19.

 • 143. Година од оснивања Црвеног крста Ниш

  Црвени крст Ниш основан је 19. јануара 1878.године, осам дана по ослободјењу Ниша од Турака, на иницијативу доктора Владана Ђорђевића, тада начелника Санитета српске врховне команде и члана Главног одбора српског Црвеног крста...


 • Дајмо крв!

  Поводом јубилеја, 143 године од оснивања, у уторак 19.јануара у просторијама Црвеног крста Ниш, у сарадњи са Заводом за трансфузију крви, биће организована акција добровољног давања крви у термину од 9-14 часова.


 • Пакети за игру и учење

  Црвени крст Ниш је поделио 150 породичних пакета за игру и учење деци из најугроженијих група –деци из социјлано угрожених средина.


 • Информативна радионица

  У четвртак, 24.12.2020. године самохраним родитељима али и њиховој деци, поштујући епидемиолошку ситуацију и мере заштите ...


Још вести >>>