Обележен Светски дан без дуванског дима 2019

04.06.2019

Црвени крст Ниш је 31. мај - Светски дан без дуванског дима обележио уличном акцијом и презентацијом Црвеног крст Србије о „Штетном утицају излагања дуванском диму на здравље младих“ аутора др сци. Светлане Вучетић Арсић.

Волонтери Црвеног крста су грађанима делили флајере о штетности дуванског дима и здравим стиловима живота. Овогодишња тема Светског дана без дуванског дима је „ Дуван и здравље плућа“, а слоган под којим се обележава је „Не дозволите да због дувана изгубите дах“.

Све активности поводом Светског дана без дувана имале су за циљ да укажу на велики број смртних случајева и плућних болести изазваних дуваном, као и на последице изложености дуванском диму на здравље плућа.

 • Дообука волонтера за програм ДДК

  У просторијама Црвеног крста Ниш и одмаралишту “Гај” у Дивљани 12. и 13. августа одржане су радионице дообуке за програм добровољног давалаштва крви под називом „Повежи се и ти“


 • Акција давалаштва крви, 15. август 2019.

  У четвртак, 15.08.2019. од 8 до 14 часова, у великој сали Црвеног крста Ниш, Обреновићева 39, одржаће се акција добровољног давања крви. Позивамо све даваоце да узму учешћа у акцији.


 • Обележен светски дан борбе против трговине људима 2019

  Црвени крст Ниш је 30. јул - Међународни дан борбе против трговине људима обележио уличном акцијом поделе материјала Црвеног крста...


 • Акција добровољног давања крви, Јул 2019

  У просторијама Црвеног крста Ниш одржана је још једна акција добровољног давања крви, са великим одзивом грађана. Пријавило се четрдесет троје давалаца, а крв је дало њих 39.


Још вести >>>