Обележен светски дан борбе против злоупотребе дрога

02.07.2019

Предавањем и уличном акцијом, Црвени крст Ниш обележио је 26. јун, Међународни дан против злоупотребе и незаконите трговине дрогама. Волонтери Црвеног крста присуствовали су предавању о  злоупотреби дрога, врстама опојних средстава и штетним и трајним последицама које остављају на младе. Организована је и подела флајера грађанима у Обреновићевој улици, на Тргу Краља Милана и код Тврђавског моста, а циљна група су били млади.

Слоган кампање за 2019. годину је „Здравство и правосуђе – заједно у сузбијању дрога”. Циљ је да се укаже на значај мултисекторске сарадње, у коју треба да буду укључени здравство, полиција, правосудни органи, органи социјалне заштите, просвета и други сектори и организације.

 • Дообука волонтера за програм ДДК

  У просторијама Црвеног крста Ниш и одмаралишту “Гај” у Дивљани 12. и 13. августа одржане су радионице дообуке за програм добровољног давалаштва крви под називом „Повежи се и ти“


 • Акција давалаштва крви, 15. август 2019.

  У четвртак, 15.08.2019. од 8 до 14 часова, у великој сали Црвеног крста Ниш, Обреновићева 39, одржаће се акција добровољног давања крви. Позивамо све даваоце да узму учешћа у акцији.


 • Обележен светски дан борбе против трговине људима 2019

  Црвени крст Ниш је 30. јул - Међународни дан борбе против трговине људима обележио уличном акцијом поделе материјала Црвеног крста...


 • Акција добровољног давања крви, Јул 2019

  У просторијама Црвеног крста Ниш одржана је још једна акција добровољног давања крви, са великим одзивом грађана. Пријавило се четрдесет троје давалаца, а крв је дало њих 39.


Још вести >>>