Обележен Светски дан срца 2020

30.09.2020

Поводом обележавања 29.септембра Светског дана срца, Црвени крст Ниш је организовао трибину у одмаралишту „Гај“ у Дивљани 27.09.2020. године на којој је говорио др Јовица Јовановић о болестима срца и крвних судова које су водећи узрок смрти у свету и појачаном ризику и компликацијама током пандемије ЦОВИД-19, најзначајнијим факторима ризика за настанак кардиоваскуларних болести и превенцији. Трибини је присуствовало 19 волонтера Црвеног крста Ниш и стручни сарадник за Здравствену делатност Александра Савић.

 • 143. Година од оснивања Црвеног крста Ниш

  Црвени крст Ниш основан је 19. јануара 1878.године, осам дана по ослободјењу Ниша од Турака, на иницијативу доктора Владана Ђорђевића, тада начелника Санитета српске врховне команде и члана Главног одбора српског Црвеног крста...


 • Дајмо крв!

  Поводом јубилеја, 143 године од оснивања, у уторак 19.јануара у просторијама Црвеног крста Ниш, у сарадњи са Заводом за трансфузију крви, биће организована акција добровољног давања крви у термину од 9-14 часова.


 • Пакети за игру и учење

  Црвени крст Ниш је поделио 150 породичних пакета за игру и учење деци из најугроженијих група –деци из социјлано угрожених средина.


 • Информативна радионица

  У четвртак, 24.12.2020. године самохраним родитељима али и њиховој деци, поштујући епидемиолошку ситуацију и мере заштите ...


Још вести >>>