Обука за програм "Весела болница"

15.03.2017

У одмаралишту Црвеног Крста Ниш у Дивљани данас је почела обука младих волонтера за програм "Весела болница", која ће трајати до 17. марта. Обуку организује Црвени крст Србије у сарадњи са Црвеним крстом Београд, у оквиру програма "Промоција хуманих вредности".

По завршеној обуци, едуковани млади волонтери Црвеног крста ће бити у обавези да у наредна три месеца реализују низ активности са децом која припадају осетљивим групама. Активности ће бити планиране у зависности од тога да ли на територији места одакле су волонтери постоји здравствена установа где су хоспитализована деца и/или установа социјалне заштите где су деца на резиднцијалном смештају, али и удружења деце са различитим хендикепима.

Прва од три обуке је спроведена у одмаралишту Црвеног крста Вршац, на Вршачком брегу, друга у одмаралишту Црвеног крста Александровац, на Митровом пољу.

Полазници треће обуке, која се реализује у одмаралишту “Гај” Црвеног крста Ниш, у Дивљани, су по три едукатора из програма "Промоција хуманих вредности" из организација Црвеног крста Крагујевац, Горњи Милановац, Пожега, Ивањица, Ужице, Неготин, Зајечар и Власотинце.

Сви полазници су укључени у реализацију ПХВ програма најмање годину дана, старији су од 16 година, комуникативни и заинтересовани за рад са децом која припадају осетљивим групама.

Још вести >>>