Обука из области фотографије у служби црвеног крста

20.10.2017

Црвени крст Ниш организује 23.-25.октобра 2017.год. обуку из области фотографије „У служби Црвеног крста“. Место одржавања је одмаралиште Црвеног крста Ниш – „ГАЈ“ – Дивљана.

Дводневна обука је намењена фотографима Црвеног крста, запосленима у области комуникација и волонтерима. Циљ је унапредити њихове капацитете за креирање најбољег аудио-визуелног материјала, као и за прави избор квалитетних фотографија. Фотографије се могу користити у интерној и екстерној комуникацији у представљању хуманитарног рада Црвеног крста, ради добијања најбољих резултата у промоцији ЦК и прибављању средстава за даље активности.

Током обуке, биће приказани примери из праксе, али и смернице за понашање у ванредним ситуацијама, како би се заштитила безбедност фотографа и његовог тима, уз истовремену заштиту достојанства корисника у невољи.

 

 Предавач

 

 Ибрахим Мала (Ibrahim Malla) је професионални фотограф. Радио је као делегат за аудио-визуелне комуникације Међународне Федерације друштава Црвеног крста и Црвеног полумесеца на блиском истоку и северној Африци, на многим мисијама Међународног комитета Црвеног крста, као и за више националних друштава као што су: Британски Црвени крст, Шведски Црвени крст, Норвешки Црвени крст, Фински Црвени крст, Немачки Црвени крст, Дански Црвени крст, као и Канадски Црвени крст.

Ибрахим Малла Има велико искуство у области примењене хуманитарне фотографије у ванредним ситуацијама, радио је са Сиријским Црвеним полумесецом на почетку конфликта и његове фотографије су биле прве које су документовале хуманитарне активности СЦП у време сукоба, док су његове фотографије и видео материјали коришћени као главни извор за комуникацију и кампање прикупљања средстава. Такође је радио и у Ираку, Јемену, Либану, Јордану, Турској, Либији и Тунису. Тренинге из области фотографије у ванредним ситуацијама је држао у Мароку, Либији, Ирану, Сирији, Либану, Италији, Тунису, Финској.

Ибрахим мала је добитник 7 међународних награда за фотографију, а изложбе својих радова је одржао у Италији, Немачкој, у Женеви и Лондону, у Шпанији и Шкотској, у Манчестеру у Краљевском музеју рата, као и у Сиднеју, Москви, Норвешкој, Финској и Шведској.

Његове фотографије носе снажну хуманитарну поруку, осликавајући сву трагедију конфликта, али и хуманитарне акције Црвеног крста и Црвеног полумесеца. Ибрахим Мала је држао курсеве фотографије и за више националних друштава ЦК, у различитим земљама, као што су Сирија, Италија, Хрватска, Катар, Мароко, Иран, Финска и Босна и Херцеговина.

Још вести >>>