Подела социјалних пакета за угрожене Палилулце

23.09.2020

Секретар Црвеног крста Ниш Сања Стојановић и председник Градске општине Палилула Братислав Вучковић поделили су социјалне пакете – донацију ОЕБС-а једночланим старачким домаћинствима ове општине. Реч је о донацији пакета са средствима за хигијену намењеним старијим домаћинствима која су у стању социјални потребе, а донација стиже након великих поплава које су Палилулу задесиле у више наврата након обилних падавина. Поред тога, добиће и помоћ у храни, која садржи по 15 конзерви рибе и 15 конзерви месног нареска.

Као последица недавних поплава, пријавило се око 250 Палилулаца за помоћ за санирање штете. Међутим, нису само та домаћинства угрожена.

„Палилула у социјалном смислу представља једну од најугроженијих општина у Нишу и захваљујем Црвеном крсту Ниш који је препознао потребе грађана Палилуле. Сигурно ћемо наставити са оваквим акцијама, да обилазимо старе људе који живе сами“ – рекао је председник Палилуле Братислав Вучковић.

Подела помоћи кренула је од старије госпође која живи у изузетно тешким условима.

 • 143. Година од оснивања Црвеног крста Ниш

  Црвени крст Ниш основан је 19. јануара 1878.године, осам дана по ослободјењу Ниша од Турака, на иницијативу доктора Владана Ђорђевића, тада начелника Санитета српске врховне команде и члана Главног одбора српског Црвеног крста...


 • Дајмо крв!

  Поводом јубилеја, 143 године од оснивања, у уторак 19.јануара у просторијама Црвеног крста Ниш, у сарадњи са Заводом за трансфузију крви, биће организована акција добровољног давања крви у термину од 9-14 часова.


 • Пакети за игру и учење

  Црвени крст Ниш је поделио 150 породичних пакета за игру и учење деци из најугроженијих група –деци из социјлано угрожених средина.


 • Информативна радионица

  У четвртак, 24.12.2020. године самохраним родитељима али и њиховој деци, поштујући епидемиолошку ситуацију и мере заштите ...


Још вести >>>