Почиње недеља Црвеног крста 2019

06.05.2019

Светски дан Црвеног крста 8. мај и Недеља Црвеног крста од 8. до 15. маја 2019. године биће обележени темом коју је определила Међународна федерација друштава Црвеног крста и Црвеног полумесеца, а то је “љубав”.

 Црвени крст Ниш у оквиру Недеље Црвеног крста реализоваће бројне акитвности:

  1. мај – Седница Скупштине Црвеног крста Ниш у просторијама ЦК Ниш (Обреновићева 39) са почетком у 15 часова.
  2. мај – У просторијама Дечијег културног центра у Чаиру са почетком у 11 часова одржаће се манифестација у којој ће учестовати предшколци и ученици основне школе „Учитељ Таса“, ученици Специјалне школе Бубањ и победници Мајске песме 2018. године из Дечијег културног центра. Овом приликом организоваће се и свечани пријем предшколаца у Црвени крст.
  3. мај – У оквиру подршке и сарадње Црвеног крста и Специјалне школе Бубањ, Црвени крст ће ученицима школе уручити донацију у храни.
  4. мај – Националони дан добровољних давалаца крви обележиће се поделом признања даваоцима за 35 давања и поделом награда победницима конкурса Црвеног крста „Крв живот значи“, у просторијама Црвеног крста Ниш, са почетком у 13 часова,
  5. мај – Донација гардеробе особама са инвалидитетом у стању социјалне потребе.
  6. мај – У оквиру подршке деци са специјалним потребама и сарадње Црвеног крста и школе „Царица Јелена“, Црвени крст ће ученицима школе уручити донацију у храни.
  7. мај – У парку „Чаир“ биће организована манифестација поводом реализације програма психосоцијалне подршке и програма борбе против трговине људима.

13– 15. мај – У оквиру међурегионане сарадње Црвеног крста Ниш и Црвеног крста Ћустендил-Бугарска, на позив Црвеног крста Ћустендил, делегација Црвеног крста Ниш представиће програм прве помоћи, а волонтери обе организације ће одржати заједничку вежбу.

 Светски дан Црвеног крста и Црвеног полумесеца, који се обележава 8. маја, на рођендан нашег оснивача Анрија Динана, годишња је прослава Међународног покрета Црвеног крста и Црвеног полумесеца. Сваке године, друштва Црвеног крста и Црвеног полумесеца организују активности како би истакли јединствену улогу Покрета у својим земљама.

Још вести >>>