Појачан оброк за кориснике народне кухиње

16.10.2020

Поводом 16. октобра Светског дана хране и 17. октобра Светског дана борбе против глади, Црвени крст Ниш је корисницима Народне кухиње поделио појачан оброк који садржи паковање тестенине, паковање пиринча и паковање зачина. Храна је подељена приликом дистрибуције оброка, на пунктовима Народне кухиње. Светски дан борбе против сиромаштва ове године обележава се под мотом „Заједничким снагама ка социјалној и еколошкој правди за све“.

Према календару Црвеног крста Србије, у периоду од 14. септембра до 17. октобра обалежава се Месец солидарности, а циљ свих активности је да се заједница мобилише на узајамну солидарност.

 • 143. Година од оснивања Црвеног крста Ниш

  Црвени крст Ниш основан је 19. јануара 1878.године, осам дана по ослободјењу Ниша од Турака, на иницијативу доктора Владана Ђорђевића, тада начелника Санитета српске врховне команде и члана Главног одбора српског Црвеног крста...


 • Дајмо крв!

  Поводом јубилеја, 143 године од оснивања, у уторак 19.јануара у просторијама Црвеног крста Ниш, у сарадњи са Заводом за трансфузију крви, биће организована акција добровољног давања крви у термину од 9-14 часова.


 • Пакети за игру и учење

  Црвени крст Ниш је поделио 150 породичних пакета за игру и учење деци из најугроженијих група –деци из социјлано угрожених средина.


 • Информативна радионица

  У четвртак, 24.12.2020. године самохраним родитељима али и њиховој деци, поштујући епидемиолошку ситуацију и мере заштите ...


Још вести >>>