Појачан оброк корисницима народне кухиње у Нишу

17.10.2019

Поводом 16. октобра Светског дана хране и 17. октобра Међународног дана борбе против сиромаштва, корисницима Народне кухиње у Нишу подељено је, у виду појачаног оброка, 1 кг тестенине по кориснику. Корисницима Народне кухиње наведене количине подељене су приликом дистрибуције оброка 17. октобра 2019. године. Ове године мото обележавања Светског дана борбе против сиромаштва је “Делујмо заједно – зауставимо сиромаштво оснаживањем деце, породице и заједнице”.

Према последњим подацима Републичког завода за статистику, у 2018. години стопа ризика од сиромаштва (ова лица нису нужно сиромашна, већ само имају већи ризик да то буду) износила је 24,3%, и нижа је за 1,4% у односу на 2017. Стопа ризика од сиромаштва или социјалне искључености (ова лица су у ризику од сиромаштва, или су изразито материјално ускраћена, или живе у домаћинствима веома ниског интезитета рада) износила је 34,3%, и нижа је за 2,4 процентна поена у односу на 2017. годину.

Према типу домаћинства, највишу стопу ризика од сиромаштва имала су лица у домаћинствима која чине две одрасле особе с троје или више издржаване деце (53,6%)

Још вести >>>