Пријатељство као традиција

28.07.2020

         Црвени крст Србије и Амбасада Уједињеног краљевства у Београду реализовали су још једну заједничку хуманитарну акцију ради ублажавања последица пандемије COVID-19 која је погодила и нашу земљу.

Донација се равномерно поделила на 5 организација Црвеног крста и то у: Бајиној Башти, Нишу, Младеновцу, Ваљеву и Крагујевцу.

Ове организације Црвеног крста у градовима и општинама изабране су због историјских веза које постоје из периода Првог светског рата када су добровољне болничарке и лекари из Енглеске и Шкотске долазили  да лече српске војнике и цивиле. У свим овим градовима у Србији и данас се на различите начине негују успомене на ове хуманисте и хероје.

         Црвени крст Ниш је донацију Aмбасаде употребио за набавку артикала хране и хигијене за породице у стању социјлане потребе. Овом донацијом помогнуте су 84 породице односно 257 појединаца.

Црвени крст Ниш се још једном захваљује на донацији.

 • Позивамо вас на летњу акцију давања крви!

  У просторијама Црвеног крста Ниш (Обреновићева 39) 30. јуна у периоду од 9 до 14 сати, одржаће се летња акција добровољног давања крви. Позивамо грађане да буду хумани и подрже акцију. Буди херој - Дај крв – Спаси живот!


 • СЕМИНАР – Добровољно Давалаштво Крви

  Црвени крст Ниш је у одмаралишту “Гај“ у Дивљани, у периоду од 18. до 20. јуна, организовао семинар за нове волонтере у оквиру Програма добровољног давања крви. Волонтери су прошли едукацију о томе како се врши промоција добровољног давања …


 • Локална обука и обука "комшијске" организације - управљање волонтерима

  Локална обука волонтера који се ангажују за деловање у несрећама и других младих волонтера на тему „Управљање волонтерима“ организована је 4. и 5 јуна у оквиру организације Црвеног крста Ниш у одмаралишту „Гај“ у Дивљани...


 • Превенција трговине људима - радионица

  У одмаралишту Црвеног крста Ниш "Гај" у Дивљани 19. јуна одржана је радионица везана за Програм превенције трговине људима на којој су учесници приликом играња друштвене игре „Трафедо“ обновили и применили знање...


Још вести >>>