Радионице у оквиру Програма Борбе против трговине људима

30.09.2020

У одмаралишту Црвеног крста Ниш “Гај „ у Дивљани је 27.09.2020. одржана радионица везана за Програм превенције тгровине људима на којој су учесници приликом играња друштвене игре „Трафедо“, обновили и применили знање стечено приликом учешћа на информативној радионици и нове волонтере који су сада имали прилику кроз дискусију током игре да дођу до сазнања везаних за трговину људима, начине врбовања, ко све може бити трговац људима, на које начине се она може избећи и сл. Радионица је одржана за 12 волонтера уз помоћ едукаторке Драгане Милић и стручног сарадника Александре Савић.

Такође, 28.09. је одржана и онлине радионица преко вибер групе и путем дистрибуције садржаја који је едукаторка у програму Драгана Милић проследила другим волонтерима Црвеног крста Ниш. Учесници су се упознали са проблемом трговине људима и на који начин се Црвени крст бори против тога. Иако су волонтери упућени у овај програм, сада су имали прилике да се детаљније информишу и размене мишљења у групи.

 • 143. Година од оснивања Црвеног крста Ниш

  Црвени крст Ниш основан је 19. јануара 1878.године, осам дана по ослободјењу Ниша од Турака, на иницијативу доктора Владана Ђорђевића, тада начелника Санитета српске врховне команде и члана Главног одбора српског Црвеног крста...


 • Дајмо крв!

  Поводом јубилеја, 143 године од оснивања, у уторак 19.јануара у просторијама Црвеног крста Ниш, у сарадњи са Заводом за трансфузију крви, биће организована акција добровољног давања крви у термину од 9-14 часова.


 • Пакети за игру и учење

  Црвени крст Ниш је поделио 150 породичних пакета за игру и учење деци из најугроженијих група –деци из социјлано угрожених средина.


 • Информативна радионица

  У четвртак, 24.12.2020. године самохраним родитељима али и њиховој деци, поштујући епидемиолошку ситуацију и мере заштите ...


Још вести >>>