Светски дан хране

16.10.2017

Поводом Светског дана хране 16. октобра и Међународног дана искорењивања сиромаштва 17. октобра, Црвени крст Ниш корисницима Народне кухиње уз редован топли оброк дели и тзв. “појачани оброк”. Додатак уобичајеној исхрани састоји се од пакета месних конзерви. Иначе, у Нишу се свакодневно спрема до хиљаду топлих оброка за кориснике Народне кухиње, а храна се дистрибуира на десет пунктова у граду.

 • “Пројекат Народне кухиње опредељен је само за категорију социјално угрожених особа са инвалидитетом, а потребе за оваком врстом помоћи има далеко већи број Нишлија”, оценила је секретар Црвеног крста Ниш Сања Стојановић.

Читав октобар је месец солидарности, тако да се Црвени крст труди да помогне најсиромашнијим Нишлијама  - кроз помоћ у пакетима хране, појачан оброк за кориснике Народне кухиње, а до краја месеца најављено је допремање нове донације у гардероби компаније Атекс.

Сања Стојановић каже да Црвени крст Ниш помаже грађанима којима је то потребно током целе године – сем помоћи у храни, Црвени крст помаже и хигијенским пакетима, као и поделом донација у огреву, гардероби и школском прибору. 

 • Дообука волонтера за програм ДДК

  У просторијама Црвеног крста Ниш и одмаралишту “Гај” у Дивљани 12. и 13. августа одржане су радионице дообуке за програм добровољног давалаштва крви под називом „Повежи се и ти“


 • Акција давалаштва крви, 15. август 2019.

  У четвртак, 15.08.2019. од 8 до 14 часова, у великој сали Црвеног крста Ниш, Обреновићева 39, одржаће се акција добровољног давања крви. Позивамо све даваоце да узму учешћа у акцији.


 • Обележен светски дан борбе против трговине људима 2019

  Црвени крст Ниш је 30. јул - Међународни дан борбе против трговине људима обележио уличном акцијом поделе материјала Црвеног крста...


 • Акција добровољног давања крви, Јул 2019

  У просторијама Црвеног крста Ниш одржана је још једна акција добровољног давања крви, са великим одзивом грађана. Пријавило се четрдесет троје давалаца, а крв је дало њих 39.


Још вести >>>