Светски дан Црвеног крста 2020

08.05.2020

Данас се обележава Светски дан Међународног покрета Црвеног крста и Црвеног полумесеца, 8. мај, дан је када је рођен Анри Динан, оснивач Покрета. Међународни комитет Црвеног крста основан је 1863 године, чиме је започео свој пут кроз време као највећи међународни хуманитарни покрет који се ширио, растао и сазревао до данашњег дана. Црвени крст Србије је основан међу првим друштвима у свету, тринаест година касније.

Слоган овогодишњег светског дана је "Без обзира ко си и где се налазиш ми одговарамо на свачији позив у помоћ".

Председник Црвеног крста Србије проф. др Драган Радовановић честитао је дан волонтерима и професионално запосленима Црвеног крста Србије, уз подсећање на улогу коју је Црвени крст имао кроз историју, али и данас, у време пандемије вируса корона.

 Црвени крст Ниш се захваљује свим волонтерима, донаторима, сарадницима и пријатељима.

 • 143. Година од оснивања Црвеног крста Ниш

  Црвени крст Ниш основан је 19. јануара 1878.године, осам дана по ослободјењу Ниша од Турака, на иницијативу доктора Владана Ђорђевића, тада начелника Санитета српске врховне команде и члана Главног одбора српског Црвеног крста...


 • Дајмо крв!

  Поводом јубилеја, 143 године од оснивања, у уторак 19.јануара у просторијама Црвеног крста Ниш, у сарадњи са Заводом за трансфузију крви, биће организована акција добровољног давања крви у термину од 9-14 часова.


 • Пакети за игру и учење

  Црвени крст Ниш је поделио 150 породичних пакета за игру и учење деци из најугроженијих група –деци из социјлано угрожених средина.


 • Информативна радионица

  У четвртак, 24.12.2020. године самохраним родитељима али и њиховој деци, поштујући епидемиолошку ситуацију и мере заштите ...


Још вести >>>