Стиже помоћ у субстандардна насеља

14.05.2020

Црвени крст Ниш почео је поделу 1.034 хуманитарних пакета за социјално угрожене породице и појединце који живе у такозваним субстандардним насељима.

Пакети, које је обезбедио Црвени крст Србије посредством Министарства за рад, запошљавање и социјалну политику, садрже 10 килограма хране, шест килограма средстава за хигијену и 10 килограма брашна. Како би помоћ заиста добиле породице којима је то најпотребније, спискове грађана којима ће бити испоручена верификовала је комисија сачињена од представника Црвеног крста, Центра за социјални рад, локалне самоуправе и Мобилног тима за инклузију Рома.

 • 143. Година од оснивања Црвеног крста Ниш

  Црвени крст Ниш основан је 19. јануара 1878.године, осам дана по ослободјењу Ниша од Турака, на иницијативу доктора Владана Ђорђевића, тада начелника Санитета српске врховне команде и члана Главног одбора српског Црвеног крста...


 • Дајмо крв!

  Поводом јубилеја, 143 године од оснивања, у уторак 19.јануара у просторијама Црвеног крста Ниш, у сарадњи са Заводом за трансфузију крви, биће организована акција добровољног давања крви у термину од 9-14 часова.


 • Пакети за игру и учење

  Црвени крст Ниш је поделио 150 породичних пакета за игру и учење деци из најугроженијих група –деци из социјлано угрожених средина.


 • Информативна радионица

  У четвртак, 24.12.2020. године самохраним родитељима али и њиховој деци, поштујући епидемиолошку ситуацију и мере заштите ...


Још вести >>>