Уручена признања вишеструким даваоцима крви

14.06.2021

На Светски дан добровољних давалаца крви, који се обележава сваког 14. јуна, Црвени крст Ниш захвалио се вишеструким даваоцима за њихову хуманост. Овога пута додељено је укупно 69 признања - три признања за сто давања, једно за 75, 24 признања за 50 давања и 41 признање онима који су 35 пута дали крв.

То је прилика да вишеструки даваоци мотивишу младе да први пут дају крв, што је и овогодишња порука, поручила је секретар Црвеног крста Ниш Сања Стојановић.

Она је подсетила да је Црвени крст Ниш и за време ванредног стања због пандемије ЦОВИД-19, али и након тога допринео да се акције добровољног давања неометано одвијају. Колико су Нишлије хумане доказује и податак да су се током ванредног стања вишеструки даваоци сами јављали Црвеном крсту и интересовали где могу да дају крв и тако дају свој допринос у тим тешким временима.

Слоган Светског дана добровољних давалаца крви у 2021. години је: „Дајте крв и омогућите свету да пулсира“, а посебан фокус овогодишње кампање је на улози младих у осигурању безбедног снабдевања крвљу. Циљ кампање је да се подигне глобална свест о потреби безбедне крви и крвних производа за трансфузију и о кључном доприносу добровољних, неплаћених, давалаца крви националним здравственим системима.

 • Позивамо вас на летњу акцију давања крви!

  У просторијама Црвеног крста Ниш (Обреновићева 39) 30. јуна у периоду од 9 до 14 сати, одржаће се летња акција добровољног давања крви. Позивамо грађане да буду хумани и подрже акцију. Буди херој - Дај крв – Спаси живот!


 • СЕМИНАР – Добровољно Давалаштво Крви

  Црвени крст Ниш је у одмаралишту “Гај“ у Дивљани, у периоду од 18. до 20. јуна, организовао семинар за нове волонтере у оквиру Програма добровољног давања крви. Волонтери су прошли едукацију о томе како се врши промоција добровољног давања …


 • Локална обука и обука "комшијске" организације - управљање волонтерима

  Локална обука волонтера који се ангажују за деловање у несрећама и других младих волонтера на тему „Управљање волонтерима“ организована је 4. и 5 јуна у оквиру организације Црвеног крста Ниш у одмаралишту „Гај“ у Дивљани...


 • Превенција трговине људима - радионица

  У одмаралишту Црвеног крста Ниш "Гај" у Дивљани 19. јуна одржана је радионица везана за Програм превенције трговине људима на којој су учесници приликом играња друштвене игре „Трафедо“ обновили и применили знање...


Још вести >>>