Успешна акција давања крви у ЕТШ "Никола Тесла"

15.03.2019

Акција добровољног давања крви у ЕТШ "Никола Тесла", која је одржана 12. марта 2019.године у времену од 8-12 часова била је прилика да многи средњошколци први пут дарују драгоцену течност. Крв је понудило чак 45 ученика, а дало је 36 ученика. Међу њима је 28 младића и једна девојка који су први пут дали крв. Са  једним професором и још једним запосленим који су дали крв, укупан број давалаца крви попео се на 38.

Остали ученици заинтересовани да се одазову хуманој акцији овога пута су одбијени због ниског крвног притиска, ниског нивоа хемоглобина у крви или због тежине. 

 • Дообука волонтера за програм ДДК

  У просторијама Црвеног крста Ниш и одмаралишту “Гај” у Дивљани 12. и 13. августа одржане су радионице дообуке за програм добровољног давалаштва крви под називом „Повежи се и ти“


 • Акција давалаштва крви, 15. август 2019.

  У четвртак, 15.08.2019. од 8 до 14 часова, у великој сали Црвеног крста Ниш, Обреновићева 39, одржаће се акција добровољног давања крви. Позивамо све даваоце да узму учешћа у акцији.


 • Обележен светски дан борбе против трговине људима 2019

  Црвени крст Ниш је 30. јул - Међународни дан борбе против трговине људима обележио уличном акцијом поделе материјала Црвеног крста...


 • Акција добровољног давања крви, Јул 2019

  У просторијама Црвеног крста Ниш одржана је још једна акција добровољног давања крви, са великим одзивом грађана. Пријавило се четрдесет троје давалаца, а крв је дало њих 39.


Још вести >>>