Успешна акција давања крви у ЕТШ "Никола Тесла"

15.03.2019

Акција добровољног давања крви у ЕТШ "Никола Тесла", која је одржана 12. марта 2019.године у времену од 8-12 часова била је прилика да многи средњошколци први пут дарују драгоцену течност. Крв је понудило чак 45 ученика, а дало је 36 ученика. Међу њима је 28 младића и једна девојка који су први пут дали крв. Са  једним професором и још једним запосленим који су дали крв, укупан број давалаца крви попео се на 38.

Остали ученици заинтересовани да се одазову хуманој акцији овога пута су одбијени због ниског крвног притиска, ниског нивоа хемоглобина у крви или због тежине. 

 • Нишка екипа најбоља у Ћустендилу

  Екипа прве помоћи Црвеног крста Ниш освојила је прво место на регионалном такмичењу у првој помоћи, које је 14. маја одржано у бугарском граду Ћустендилу...


 • Почиње недеља Црвеног крста 2019

  Светски дан Црвеног крста 8. мај и Недеља Црвеног крста од 8. до 15. маја 2019. године биће обележени темом коју је определила Међународна федерација друштава Црвеног крста и Црвеног полумесеца, а то је “љубав”.


 • Изабрани најбољи радови на конкурсу "Крв живот значи 2019”

  Комисија Црвеног крста Ниш изабрала је најбоље радове на конкурсу "Крв живот значи”, којим се промовише неплаћено, анонимно и добровољно давалаштво крви.


 • Нови тренери за борбу против трговине људима

  Црвени крст Ниш богатији је за једног лиценцираног тренера у програму борбе против трговине људима. Ученица другог разреда Правно пословне школе Вера Миленковић показала је велико знање на тестирању...


Још вести >>>