Црвени крст на терену: подела породичних пакета

02.10.2019

У току је подела породичних пакета, а представници Црвеног крста Ниш, Центра за социјални рад и ресорна већница задужена за социјална питања Тијана Ђорђевић Илић обишли су домаћинства која добијају ту помоћ. Једна од корисника је и осамдесетогодишња Косанка Павловић из Сићева, која каже да цело домаћинство живи од њене пољопривредне пензије од 10.000 динара.

  • Многе породице су у јако лошем положају. Обиласком на терену утврђује се право чињенично стање. Тешко је доћи до оваквих породица, зато постоји интегрисани сервис под ингеренцијом Центра за социјални рад којим се пружа низ услуга – рекла је већница Града Ниша Тијана Ђорђевић Илић.

У пакетима Црвеног крста Ниш је џак брашна, храна и средства за хигијену. Помоћ је намењена старачким самачким и вишечланим домаћинствима по селима, која нису корисници народне кухиње, а корисници су новчане социјалне помоћи.

Секретар Црвеног крста Ниш Сања Стојановић каже да су поводом Међународног дана старијих особа обишли три породице које остварују ову врсту помоћи.

  • Укупно 500 пакета намењено је за 500 породица управо по тим критеријумима.

То је помоћ која се обазбеђује путем Министарства за рад, борачка и социјална питања, какву Црвени крст дистрибуира једном годишње, по списковима Центра за социјални рад и града.

Подела породичних пакета почела је прошле недеље.

Још вести >>>