Црвени крст Ниш обележава недељу солидарности

26.09.2017

Поделом пакета хране најугроженијима, Црвени крст Ниш почео је обележавање Недеље солидарности. Пакети тешки 63 килограма обезбеђени су за особе са инвалидитетом које нису обухваћене програмом Народне кухиње, а корисници су материјалног обезбеђења. Реч је углавном о особама са сеоског подручја, које живе у веома тешким материјалним условима. Подела укупно 30 пакета хране организована је у магацину Црвеног крста у Новом Селу.

Екипе Црвеног крста сутра настављају поделу још 10 пакета хране особама са тешким инвалидитетом које живе у нишким селима. Подела се организује у сарадњи са Удружењем особа са ампутацијама и повредама на раду и Канцеларијом градоначелника Ниша.

У четвртак и петак помоћ стиже у још 20 угрожених сеоских домаћинстава. Превоз пакета хране до њихових домова обезбедио је Град Ниш.

 • Дообука волонтера за програм ДДК

  У просторијама Црвеног крста Ниш и одмаралишту “Гај” у Дивљани 12. и 13. августа одржане су радионице дообуке за програм добровољног давалаштва крви под називом „Повежи се и ти“


 • Акција давалаштва крви, 15. август 2019.

  У четвртак, 15.08.2019. од 8 до 14 часова, у великој сали Црвеног крста Ниш, Обреновићева 39, одржаће се акција добровољног давања крви. Позивамо све даваоце да узму учешћа у акцији.


 • Обележен светски дан борбе против трговине људима 2019

  Црвени крст Ниш је 30. јул - Међународни дан борбе против трговине људима обележио уличном акцијом поделе материјала Црвеног крста...


 • Акција добровољног давања крви, Јул 2019

  У просторијама Црвеног крста Ниш одржана је још једна акција добровољног давања крви, са великим одзивом грађана. Пријавило се четрдесет троје давалаца, а крв је дало њих 39.


Још вести >>>