Akcija dobrovoljnog davanja krvi, Jul 2019

19.07.2019

U prostorijama Crvenog krsta Niš održana je još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi, sa velikim odzivom građana. Prijavilo se četrdeset troje davalaca, a krv je dalo njih 39.
Zbog sezone godišnjih odmora, pored redovnih akcija Zavoda za transfuziju krvi Niš i Crvenog krsta Niš, odlučeno je da se tokom letnjih meseci organizuju i dodatne akcije, kako bi se prikupilo što više jedinica krvi. 
Među onima koji su se odazvali je i Nišlija Slavoljub Savić koji je danas dao krv jubilarni trideseti put. Slavoljub kaže da ne propušta nijednu akciju. Smatra da svi treba da znaju da davanje krvi nije štetno za organizam davaoca, a da nekome može da spasi život.
Zalihe krvi uvek su manje tokom leta i dragocena tečnost je deficitarna u svim Zavodima. Zalihe traju dva do tri dana, a najdeficitarnije su RH negativne krvne grupe, kažu u niškom Zavodu za transfuziju, čije su ekipe svakodnevno na terenu celog juga i jugoistoka Srbije.

 • Međunarodni dan nestalih 2019

  Uoči Međunarodnog dana nestalih, 30. agusta, predstavnici Crvenog krsta Niš obišli su više porodica čiji se članovi vode kao lica nestala na Kosovu i Metohiji...


 • Doobuka volontera za program DDK

  U prostorijama Crvenog krsta Niš i odmaralištu “Gaj” u Divljani 12. i 13. avgusta održane su radionice doobuke za program dobrovoljnog davalaštva krvi pod nazivom „Poveži se i ti“


 • Akcija davalaštva krvi, 15. avgust 2019.

  U četvrtak, 15.08.2019. od 8 do 14 časova, u velikoj sali Crvenog krsta Niš, Obrenovićeva 39, održaće se akcija dobrovoljnog davanja krvi. Pozivamo sve davaoce da uzmu učešća u akciji.


 • Obeležen svetski dan borbe protiv trgovine ljudima 2019

  Crveni krst Niš je 30. jul - Međunarodni dan borbe protiv trgovine ljudima obeležio uličnom akcijom podele materijala Crvenog krsta ...


Još vesti >>>