Obeležen dan borbe protiv trgovine ljudima

18.10.2018

Povodom obeležavanja Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, Crveni krst Niša organizovao je predavanje učenicima petog razreda osnovne škole Vožd Karađorđe. Evropska Komisija je 2007. Godine proglasila 18. Oktobar za Dan borbe protiv trgovine ljudima. Od tada se u svim zemljama članicama EU organizuju aktivnosti kojima se skreće pažnja javnosti na opasnosti i posledice trgovine ljudima. Ove akcije imaju veliki preventivni značaj, jer informišu javnost o ovom fenomenu, koji predstavlja jedan od najtežih oblika kršenja ljudskih prava.

 • Doobuka volontera za program DDK

  U prostorijama Crvenog krsta Niš i odmaralištu “Gaj” u Divljani 12. i 13. avgusta održane su radionice doobuke za program dobrovoljnog davalaštva krvi pod nazivom „Poveži se i ti“


 • Akcija davalaštva krvi, 15. avgust 2019.

  U četvrtak, 15.08.2019. od 8 do 14 časova, u velikoj sali Crvenog krsta Niš, Obrenovićeva 39, održaće se akcija dobrovoljnog davanja krvi. Pozivamo sve davaoce da uzmu učešća u akciji.


 • Obeležen svetski dan borbe protiv trgovine ljudima 2019

  Crveni krst Niš je 30. jul - Međunarodni dan borbe protiv trgovine ljudima obeležio uličnom akcijom podele materijala Crvenog krsta ...


 • Akcija dobrovoljnog davanja krvi, Jul 2019

  U prostorijama Crvenog krsta Niš održana je još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi, sa velikim odzivom građana. Prijavilo se četrdeset troje davalaca, a krv je dalo njih 39.


Još vesti >>>