Počinje nedelja Crvenog krsta 2019

06.05.2019

Svetski dan Crvenog krsta 8. maj i Nedelja Crvenog krsta od 8. do 15. maja 2019. godine biće obeleženi temom koju je opredelila Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, a to je “ljubav”.

 Crveni krst Niš u okviru Nedelje Crvenog krsta realizovaće brojne akitvnosti:

  1. maj – Sednica Skupštine Crvenog krsta Niš u prostorijama CK Niš (Obrenovićeva 39) sa početkom u 15 časova.
  2. maj – U prostorijama Dečijeg kulturnog centra u Čairu sa početkom u 11 časova održaće se manifestacija u kojoj će učestovati predškolci i učenici osnovne škole „Učitelj Tasa“, učenici Specijalne škole Bubanj i pobednici Majske pesme 2018. godine iz Dečijeg kulturnog centra. Ovom prilikom organizovaće se i svečani prijem predškolaca u Crveni krst.
  3. maj – U okviru podrške i saradnje Crvenog krsta i Specijalne škole Bubanj, Crveni krst će učenicima škole uručiti donaciju u hrani.
  4. maj – Nacionaloni dan dobrovoljnih davalaca krvi obeležiće se podelom priznanja davaocima za 35 davanja i podelom nagrada pobednicima konkursa Crvenog krsta „Krv život znači“, u prostorijama Crvenog krsta Niš, sa početkom u 13 časova,
  5. maj – Donacija garderobe osobama sa invaliditetom u stanju socijalne potrebe.
  6. maj – U okviru podrške deci sa specijalnim potrebama i saradnje Crvenog krsta i škole „Carica Jelena“, Crveni krst će učenicima škole uručiti donaciju u hrani.
  7. maj – U parku „Čair“ biće organizovana manifestacija povodom realizacije programa psihosocijalne podrške i programa borbe protiv trgovine ljudima.

13– 15. maj – U okviru međuregionane saradnje Crvenog krsta Niš i Crvenog krsta Ćustendil-Bugarska, na poziv Crvenog krsta Ćustendil, delegacija Crvenog krsta Niš predstaviće program prve pomoći, a volonteri obe organizacije će održati zajedničku vežbu.

 Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, koji se obeležava 8. maja, na rođendan našeg osnivača Anrija Dinana, godišnja je proslava Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumeseca. Svake godine, društva Crvenog krsta i Crvenog polumeseca organizuju aktivnosti kako bi istakli jedinstvenu ulogu Pokreta u svojim zemljama.

Još vesti >>>