Promocija humanih vrednosti u OŠ "Vožd Karađorđe"

22.10.2018

Od ponedeljka 22.10.2018. Crveni krst Niš, započinje realizaciju programa Promocija humanih vrednosti učenicima 8.razreda OŠ "Vožd Karađorđe" Niš. Osnovni cilj koji je Crveni krst sa stručnim saradnicima škole definisao je prevencija nasilja. Program se zasniva na radioničarskom radu i tiče se nenasilne komunikacije i načina rešavanja sukoba, tolerancije i mera predostrožnosti usled korišćenja interneta.

Pored toga, ovakav način rada promoviše ideje lične i građanske odgovornosti koje su osnova za razvoj osećaja pripadnosti zajednici. Deci se pruža mogućnost da steknu uvid u to da su važan deo zajednice i da se pod odgovornim ponašanjem podrazumeva briga o sebi i drugima kao i to da razvojem tolerancije na različitosti svet možemo učiniti boljim mestom za život.

 • Doobuka volontera za program DDK

  U prostorijama Crvenog krsta Niš i odmaralištu “Gaj” u Divljani 12. i 13. avgusta održane su radionice doobuke za program dobrovoljnog davalaštva krvi pod nazivom „Poveži se i ti“


 • Akcija davalaštva krvi, 15. avgust 2019.

  U četvrtak, 15.08.2019. od 8 do 14 časova, u velikoj sali Crvenog krsta Niš, Obrenovićeva 39, održaće se akcija dobrovoljnog davanja krvi. Pozivamo sve davaoce da uzmu učešća u akciji.


 • Obeležen svetski dan borbe protiv trgovine ljudima 2019

  Crveni krst Niš je 30. jul - Međunarodni dan borbe protiv trgovine ljudima obeležio uličnom akcijom podele materijala Crvenog krsta ...


 • Akcija dobrovoljnog davanja krvi, Jul 2019

  U prostorijama Crvenog krsta Niš održana je još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi, sa velikim odzivom građana. Prijavilo se četrdeset troje davalaca, a krv je dalo njih 39.


Još vesti >>>