Stižu paketi pomoći najugroženijim porodicama

03.11.2018

Crveni krst Niš isporučio je pakete pomoći najugroženijim porodicama u Lalincu i Sečanici. Korisnici pomoći su osobe sa invaliditetom, a do njih su stigli paketi hrane i sredstava za ličnu higijenu. U pitanju je jednokratna pomoć koju Crveni krst Niš obezbeđuje pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, a distribuira u saradnji sa lokalnom samoupravom.

Sekretar Crvenog krsta Niš Sanja Stojanović kaže da je do sada isporučeno 300 od ukupno 500 paketa, a da će i preostalih 200  biti uskoro otpremljeno na adrese najugroženijih. Pomoć se sastoji od paketa hrane i sredstava za higijenu, ukupno teških 30 kg i 10 kg brašna.

Ekipa Crvenog krsta je, zajedno sa gradskom većnicom Tijanom Đorđević Ilić, resorno zaduženom za socijalna pitanja, obišla osmočlanu porodicu Jovanović iz Lalinca, koja živi od skromne penzije i dečijeg dodatka. Kažu da će im ova pomoć značiti mnogo, ali i da zimu dočekuju bez drva.

Slična je situacija i kod Mladenovića u Sečanici, gde je takođe stigla pomoć Crvenog krsta. Dvogodišnja Martina živi sa majkom, ujakom, babom i dedom koji je na lečenju. Struja je isključena zbog duga. Jedini prihod im je socijalna pomoć. Nedostaje im sve – garderoba, hrana, ogrev...

Svoje probleme izneli su većnici, koja kaže da postoje konkretne mere i usluge koje Grad Niš finansira, a koje će dobro doći porodicama u tako teškoj situaciji.

Takođe, Crveni krst Niš najavljuje da će za najugroženije porodice na seoskom području u utorak 6. novembra početi i isporuka ogreva.

 • Doobuka volontera za program DDK

  U prostorijama Crvenog krsta Niš i odmaralištu “Gaj” u Divljani 12. i 13. avgusta održane su radionice doobuke za program dobrovoljnog davalaštva krvi pod nazivom „Poveži se i ti“


 • Akcija davalaštva krvi, 15. avgust 2019.

  U četvrtak, 15.08.2019. od 8 do 14 časova, u velikoj sali Crvenog krsta Niš, Obrenovićeva 39, održaće se akcija dobrovoljnog davanja krvi. Pozivamo sve davaoce da uzmu učešća u akciji.


 • Obeležen svetski dan borbe protiv trgovine ljudima 2019

  Crveni krst Niš je 30. jul - Međunarodni dan borbe protiv trgovine ljudima obeležio uličnom akcijom podele materijala Crvenog krsta ...


 • Akcija dobrovoljnog davanja krvi, Jul 2019

  U prostorijama Crvenog krsta Niš održana je još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi, sa velikim odzivom građana. Prijavilo se četrdeset troje davalaca, a krv je dalo njih 39.


Još vesti >>>