TRKA ZA SREĆNIJE DETINJSTVO 2018

15.10.2018

Crveni krst Niš organizovao je tradicionalnu “Trku za srećnije detinjstvo”, koja je 12. oktobra održana u Niškoj tvrđavi. Učestvovali su učenici od prvog do osmog razreda svih škola sa teritorije svih pet gradskih opština, a pobednici su se birali u 16 trka.  Trku su, kao i ranijih godina, otvorili predškolci iz Dečijeg centra Niš.

„Trka za srećnije detinjstvo“ je najmasovnija rekreativo-humanitarna aktivnost Crvenog krsta Srbije, gde mladi pokazuju svoje opredeljenje ka zdravom načinu života. Moto Trke je „Imamo cilj - dođi na start“.

Sekretar Crvenog krsta Niš Sanja Stojanović kaže da se svuda u Srbiji mališani kroz ovu trku opredeljuju za zdrave stilove života, jer se ovom akcijom promovišu najviše humane vrednsti i volonterizam.

Organizaciju “Trke za srećnije detinjstvo” pomogli su Savez za školski sport Grada Niša, Atletski klub "Niški maraton" i Dečiji centar. Pokrovitelji manifestacije su Grad Niš i GO Crveni Krst.

 • Doobuka volontera za program DDK

  U prostorijama Crvenog krsta Niš i odmaralištu “Gaj” u Divljani 12. i 13. avgusta održane su radionice doobuke za program dobrovoljnog davalaštva krvi pod nazivom „Poveži se i ti“


 • Akcija davalaštva krvi, 15. avgust 2019.

  U četvrtak, 15.08.2019. od 8 do 14 časova, u velikoj sali Crvenog krsta Niš, Obrenovićeva 39, održaće se akcija dobrovoljnog davanja krvi. Pozivamo sve davaoce da uzmu učešća u akciji.


 • Obeležen svetski dan borbe protiv trgovine ljudima 2019

  Crveni krst Niš je 30. jul - Međunarodni dan borbe protiv trgovine ljudima obeležio uličnom akcijom podele materijala Crvenog krsta ...


 • Akcija dobrovoljnog davanja krvi, Jul 2019

  U prostorijama Crvenog krsta Niš održana je još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi, sa velikim odzivom građana. Prijavilo se četrdeset troje davalaca, a krv je dalo njih 39.


Još vesti >>>