VELIKI USPEH EKIPA CRVENOG KRSTA NIŠ

10.09.2018

Ekipe prve pomoći Crvenog krsta Niš ostvarile su na državnom takmičenju najbolji plasman za poslednjih 30 godina!

Ekipa podmlatka u sastavu: Petar Marinković (vođa ekipe), Natalija Nedeljković, Marta Kocić, Teodora Dimitrov, Anđelija Stojanović, Ilija Veličković i Aleksandar Stojanović osvojila je prvo mesto u rešavanju testa. Na terenu su se izborili za šesto mesto u konkurenciji od petnaest ekipa.

Ekipa koja se takmičila u izradi rana i prikazu stanja osvojila je deseto mesto.

Za CK Niš su se takmičile ekipe podmlatka koje su na međuregionalnom takmičenju osvojile prvo i treće mesto.

Crveni krst Niš nisu predstavljali samo članovi takmičarskih ekipa. Sudije na ovom državnom takmičenju bili su mladi lekari Anita Petković i Stevan Stojanović. Demonstrator povodom Dana prve pomoći, koji je obeležen velikom akcijom na Kalemegdanu, bio je student medicine Mihajlo Stojanović. Svo troje su dugogodišnji volonteri i instruktori prve pomoći u CK Niš.

Takmičenje ekipa prve pomoći Crvenog krsta Srbije održano je u Beogradu 8. septembra a okupilo je više od 300 učesnika iz cele Srbije.

Inače, najbolji plasman niške ekipe prve pomoći ostvarile su u godini obeležavanja velikog jubileja - 140 godina CK Niš. 

 • Doobuka volontera za program DDK

  U prostorijama Crvenog krsta Niš i odmaralištu “Gaj” u Divljani 12. i 13. avgusta održane su radionice doobuke za program dobrovoljnog davalaštva krvi pod nazivom „Poveži se i ti“


 • Akcija davalaštva krvi, 15. avgust 2019.

  U četvrtak, 15.08.2019. od 8 do 14 časova, u velikoj sali Crvenog krsta Niš, Obrenovićeva 39, održaće se akcija dobrovoljnog davanja krvi. Pozivamo sve davaoce da uzmu učešća u akciji.


 • Obeležen svetski dan borbe protiv trgovine ljudima 2019

  Crveni krst Niš je 30. jul - Međunarodni dan borbe protiv trgovine ljudima obeležio uličnom akcijom podele materijala Crvenog krsta ...


 • Akcija dobrovoljnog davanja krvi, Jul 2019

  U prostorijama Crvenog krsta Niš održana je još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi, sa velikim odzivom građana. Prijavilo se četrdeset troje davalaca, a krv je dalo njih 39.


Još vesti >>>